Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων των αγροτών

Τα μπλόκα των αγροτών της Νίκαιας και του Προμαχώνα καλούν για σήμερα σε σύσκεψη όσους συμφωνούν με το κοινό πλαίσιο δράσης

Σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων συμφώνησαν αντιπροσωπείες των μπλόκων της Νίκαιας και του Προμαχώνα, που είχαν συνάντηση, χτες μετά το μεσημέρι, στη Λάρισα. Το κοινό πλαίσιο περιλαμβάνει εννιά σημεία. Πρόκειται για τα επτά σημεία, που είχε προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα δύο που προστέθηκαν στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης. Ετσι, στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται:

* Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
* Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
* Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
* Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων, κ.ά.
* Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
* Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
* Να μην μπει Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στα χωράφια.
* Να διπλασιαστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες και οι πολύτεκνες αγρότισσες να έχουν τα ίδια δικαιώματα που ισχύουν στις άλλες κατηγορίες πολυτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου