Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το μπλόκο της Νίκαιας...

Το μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε από παραγωγούς κυρίως της Καρδίτσας, θεωρείται ως το "κόκκινο μπλόκο" λόγω της συμμετοχής του γνωστού (και σπό το ξεπούλημα του ΄96......) Μπούτα (ΚΚΕ) αλλά και του Χ. Μπενέκη [ΚΚΕ(μ-λ)] με σημαντική επιρροή -και δικαστικές διώξεις. Πάνω από όλα όμως, πέρσυ συσπείρωσε έναν ευρύτερο, νέο και ανένταχτο κόσμο που μπήκε μπροστά στις κινητοποιήσεις και πήρε τον αγώνα πραγματικά στα χέρια του. Ο κόσμος συζήτησε, συμμετείχε στις αποφάσεις και έβαλε τα θεμέλια για να έχει συνέχεια το κίνημα. Είχε επίσης μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας (πράγμα ελπιδοφόρο καθώς ειδικά οι βαμβακοπαραγωγοί σύντομα θα κληθούν να δώσουν για όλη την οικονομία του νόμου νέες σκληρές μάχες ενάντια στην ΚΑΠ και στο τελειωτικό ξεκλήρισμα). Είναι ενδεικτικό ότι πέσρυ ήταν το προτελευταίο μπλόκο που έκλεισε.

Φέτος το μπλόκο είναι επίσης πολύ μαζικό και υπάρχει μαγάλη αποφασιστικότητα. Το κείμενο δείχνει ότι  έγινε δυνατό να συσπειρωθεί ο κόσμος πάνω σε κάποια βασικά αιτήματα και δεν θάφτηκαν οι διαθέσεις του μέσα σε μια θάλασσα προγραμμάτων. Επίσης θετική είναι η διάθεση "να το τραβήξουν ως το τέλος" και να αρνηθούν ολκληρωτικά το διάλογο-φάκα. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι εμπλέκεται νέος κόσμος στο αγροτικό κίνημα και ότι έχει δημιοργηθεί αγωνιστική παράδοση, χωρίς να προσπερνάμε τις δυσκολκίες που υπάρχουν. Καλό αγώνα, λοιπόν!!!

Το ενωτικό κάλεσμα
«Οι αγρότες συμμετέχουμε μαζικά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, διεκδικώντας τη στήριξη της παραγωγής και αναπλήρωση του εισοδήματός μας.
Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι που μας βγάζουν στους δρόμους του αγώνα. Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων μας οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. Είναι μονόδρομος η συσπείρωση, ο αποφασιστικός, επίμονος και συντονισμένος αγώνας, προκειμένου να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Οι τιμές που παίρνουν τα προϊόντα μας οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι είναι εξευτελιστικές για τρίτη συνεχή χρονιά και τα πωλούν πανάκριβα στους άλλους εργαζόμενους. Τα χρέη υπέρογκα στις τράπεζες, το κόστος παραγωγής τεράστιο και όλα αυτά δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ευνοεί τους εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες να λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγροτιά. Χρήματα μόνο γι' αυτούς έχει η κυβέρνηση, όχι όμως και για τους αγρότες.
Για τους αγρότες η κυβέρνηση έχει μόνο τη φιέστα του "κοινωνικού διαλόγου" και προτροπές για παρεμβάσεις του εισαγγελέα, μεθοδεύοντας την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας. Πιστεύουν ότι έτσι θα πιεστούμε να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις μας. Πλανώνται. Απλά πεισμώνουμε ακόμα πιο πολύ. Η αγροτιά σήμερα, με την αγωνιστική στάση και δράση της, ανοίγει δρόμους προοπτικής για καλύτερες μέρες ζωής και δουλειάς.
Καμία συμμετοχή στην κοροϊδία του "κοινωνικού διαλόγου".
Ταυτόχρονα παλεύουμε για να εμποδίσουμε την προσπάθεια να επιβληθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε "κατά κύριο επάγγελμα και μη", που στόχο έχει την καταστροφή και το διώξιμο από την αγροτική παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.
Διεκδικούμε:
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
Καλούμε όλους τους αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα να κάνουν δική τους υπόθεση την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, ενιαιοποιώντας πανελλαδικά τη διεκδίκησή τους, αποκρούοντας αποφασιστικά κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης του αγώνα μας.
Καλούμε τους συναδέλφους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλα τα μπλόκα του αγώνα, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία, στη Θράκη, ανεξάρτητα απ' τις επιμέρους διαφορές μας, να συντονιστούμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Χωρίς να πέσουμε στην παγίδα της δήθεν "διαβούλευσης" που προωθεί η κυβέρνηση, να κλιμακώσουμε την κοινή αγωνιστική μας πορεία.
Η μαζική συμμετοχή, το περιεχόμενο των αιτημάτων και ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρό όπλο, ικανό να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, να επιβάλει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της χώρας μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και αυτοπασχολούμενους της πόλης σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, γιατί η δικαίωση του αγώνα μας αποτελεί προϋπόθεση και εγγύηση για φτηνά και ασφαλή εγχώρια αγροτικά προϊόντα, που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες της χώρας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου