Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




   Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου. Οι συναδέλφισσες, συμβασιούχες, εργαζόμενες στη δημοτική επιχείρηση του δήμου, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς κι ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
   Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στις απολυμένες εργαζόμενες της Δημοτικής επιχείρησης Ευόσμου Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία. Οι συναδέλφισσες, απολύθηκαν τον Ιούνη, ύστερα από εφτά χρόνια δουλειάς, χωρίς καμιά διακοπή, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  Η απόλυσή τους έχει σωφρονιστικό, παραδειγματικό, εκδικητικό χαρακτήρα, επειδή οι συναδέλφισσες πάλεψαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και  διεκδίκησαν μαχητικά (με επίσχεση εργασίας) την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Πρέπει να τονιστεί πως οι  συμβασιούχοι στο συγκεκριμένο δήμο παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

   Στις κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, στην επίσχεση εργασίας, στις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στις παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, στις απεργίες των εργαζόμενων οι απολυμένες συμμετείχαν δυναμικά.

  Στις 18 Γενάρη γίνεται η δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυση των τριών συναδελφισσών του δήμου Ευόσμου.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 9 πμ

Να απαιτήσουμε:  ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου