Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ,


ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!!!

Σάββατο 20 Φλεβάρη, Αθήνα, Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου.
Ομάδες Δ εισβάλουν στο πανεπιστημιακό άσυλο μετά από εντολή του Πρύτανη, με πρόφαση ζημιές οι οποίες γίνονταν στο χώρο, ενώ πραγματοποιούνταν δύο πάρτι. Την ίδια ώρα έξω από το άσυλο δυνάμεις των ΜΑΤ γεμίζουν κλούβες με 30 φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν στα δύο πάρτι.
Τετάρτη 24 Φλεβάρη, Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Μετά τη λήξη της απεργιακής διαδήλωσης, ένα κομμάτι της πορείας επέστρεψε σε χώρο Ασύλου. Με ασήμαντη αφορμή, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, εμφανίζονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ομάδες Ζ και Δ, που αρχίζουν το κυνηγητό μέσα στο ΑΠΘ, εγκλωβίζοντας κόσμο μέσα στο κτήριο της Πρυτανείας, απειλώντας πως θα μπούνε μέσα για να προχωρήσουν σε συλλήψεις!!

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τυχαία. Αποτελούν συνέχεια τις ίδιας πολιτικής, η οποία τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με την τεράστια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του πανεπιστημιακού Ασύλου και των κινηματικών διεργασιών που γίνονται μέσα σε αυτό, συνεχίζει με την ψήφιση νόμου για την κατάργηση του (Νόμος πλαίσιο) και καταλήγει στην πρακτική εφαρμογή του νόμου και την κατάργηση του Ασύλου.

Αυτοί που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική ξέρουν πολύ καλά ότι το μέλλον θα είναι γεμάτο κοινωνικές εκρήξεις, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τους αγώνες, να κατατρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται, να επιβάλλουν τη σιωπή σε όποιον ορθώσει ανάστημα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλουν να καταργήσουν το άσυλο!!!

Για εμάς είναι δεδομένο ότι το άσυλο αποτελεί κατάκτηση όλου του λαϊκού κινήματος, και σαν τέτοια πρέπει να την υπερασπιστούμε. Ο μόνος δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι μαζικοί συλλογικοί μας αγώνες. Μέσα από την καθημερινή δράση στις σχολές, το ξαναζωντάνεμα των γενικών συνελεύσεων, τις αποφάσεις αγώνα, και εν τέλει τη συγκρότηση κινήματος αντίστασης και ανατροπής της πολικής που δολοφονεί, κλέβει, τρομοκρατεί!!!!

Τετάρτη 24/2/10. Διμοιρία ΜΑΤ έξω από την Ιατρική σχολή Α.Π.Θ.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Όλοι στις γενικές συνελεύσεις!


• Να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις, να υπερασπιστούμε το άσυλο και τις ελευθερίες!


• Να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν παιδεία!


• Να στηρίξουμε τον αγώνα του εργαζόμενου λαού!


Όλοι στη πορεία την Τρίτη 2/3 12:00, συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου