Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Προσάγεται βίαια στο δικαστήριο ο 17χρονος

από το news 24/7 : Προσάγεται βίαια στο δικαστήριο ο 17χρονος
Τη μετάβαση του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μάρτυρα της υπόθεσης στη δίκη αύριο το πρωί, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμβισσας, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί.

Ο 17χρονος ήταν μαζί με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα. Ομως κατά την Πολιτική Αγωγή, ο νεαρός ανακοίνωσε χθες ότι δυσκολεύεται να προσέλθει στο δικαστήριο γιατί παρακολουθείται από την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου, και χαρακτήρισε την κατάθεσή του "κορυφαίας αξίας".

Ο 17χρονος έχει κληθεί άλλες δύο φορές αλλά δεν προσήλθε επικαλούμενος κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, όμως, ανακοίνωσαν μάλιστα στο δικαστήριο ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αν δεν έρθει να καταθέσει ο 17χρονος.

Το δικαστήριο με την απόφασή του ορίζει ότι αν ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας αρνηθεί να προσέλθει θα προσαχθεί βιαίως από τους αστυνομικούς.

Καταγγελίες από τον Α. Κούγια

Εν τω μεταξύ στοιχεία κατά παιδιών που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο ανέφερε ότι έχει ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι δέχθηκε ανώνυμη επιστολή σύμφωνα με την οποία αυτόπτες "μάρτυρες που έχουν καταθέσει ήδη στο δικαστήριο είναι στελέχη ακροαριστερής οργάνωσης, που στρατολογούν μαθητές και φοιτητές μεταξύ των οποίων και τον Γρηγορόπουλο και τον φίλο του, για ανατρεπτική δράση".

Ο συνήγορος παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπώσεις σελίδων και ιστολογίων του διαδικτύου όπου κείμενα που φαίνεται να υπογράφονται από τρεις εκ των μαρτύρων αυτών καλούν σε "γενικευμένους Δεκέμβρηδες".

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε "στρατευμένους και ακραία επικίνδυνους" τους συγκεκριμένους μάρτυρες και τόνισε ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο τυχαία, αλλά είχαν επιτεθεί στο περιπολικό με τους ειδικούς φρουρούς.

Ο συνήγορος του Ε. Κορκονέα, τόνισε ότι οι μάρτυρες αυτοί είναι "ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής της Αθήνας και στις καταθέσεις τους παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη".

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει εκ νέου σε κατάθεση συνολικά πέντε από τους αυτόπτες μάρτυρες "για να ερωτηθούν για τη δράση τους".

Οξύτατη αντίδραση της πολιτικής αγωγής

Η πολιτική αγωγή, διά του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι προκαλεί "κατάπληξη, απορία και απέχθεια" η παρέμβαση του κ. Κούγια ενώ όπως ανέφεραν "οι τακτικές ανωνύμων επιστολών αποτελούν μεθόδους από άλλες περιόδους".

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το δικαστήριο, να διατάξει τη προβολή του βίντεο που είχε τραβήξει η κάτοικος της οδού Τζαβέλλα κ. Βαλιάτσα το επίμαχο βράδυ.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε ως κατασκευασμένη και πλαστή την ανώνυμη επιστολή ενώ στηλίτευσε τη θέση της υπεράσπισης για την εξέταση μαρτύρων με βάση την πολιτική τοποθέτησή τους.

"Ανήκουν στα απόβλητα της ιστορίας οι δίκες φρονημάτων", είπε ο συνήγορος, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την αναβίωση τέτοιων μεθόδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος "επειδή η κατηγορία δεν είναι δυνατόν να καταρρεύσει γιατί είναι σαφής, γίνεται υπονόμευση της διαδικασίας" ενώ τόνισε ότι όποιος σέβεται τη νομιμότητα πηγαίνει μια τέτοια επιστολή για δακτυλοσκόπηση και ηλεκτρονική ανάλυση, ώστε να αποδειχθεί ευθέως ποιος την αποστέλλει αλλιώς την αγνοεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου