Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Να ανατρέψουμε τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!


Text Box: 1η Μάη 2010Να ανατρέψουμε τα μέτρα
ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ!
Η
 φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στη χώρα μας αντιμέτωπους με το σημαντικότερο ταξι­κό πόλεμο των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ και με την επο­πτεία και τις πιέσεις των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, σέρνει το χορό μιας λυσσασμένης επί­θεσης χωρίς όρια στα δικαιώματα; του κόσμου της εργασίας.
Το κεφάλαιο τα θέλει όλα και το εννοεί! Θέλει την καθολική υποταγή της εργατικής τάξης και τη μετατροπή της σε ένα εί­δος ζωντανού «εξαρτήματος» της καπιταλιστικής μηχανής που θα το χρησιμοποιούν όσο και όποτε θέλουν, και θα του πετούν ψί­χουλα ίσα για να συντηρείται, για να ’ναι αποδοτικό και να μην καταστρέφεται πρόωρα.
Γι' αυτό και η ληστοσυμμορία δεν σταματά στις περικοπές στο εισόδημα των δημοσίων υπάλληλων. Τα επόμενα πακέτα μέτρων είναι εδώ και αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Φοροληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των μι­κρο­με­σαίων εισοδημάτων. Κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης. Διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μι­σθών, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων απόλυσης, επέκταση της ανεργίας, της επι­σφάλειας και της αβε­βαιότητας.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλο τον πλανήτη αντιμέτωπους με τις δυνάμεις του ιμπε­ρια­λιστικού-καπιταλιστικού κόσμου που για να ξεπεράσουν τη κρίση του σάπιου συστήματός τους έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια και σε μαζική κλίμακα επίθεση. Ταυτόχρονα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την ανακατανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής -και μέσα στο πλαίσιο της κρίσης τους- έχουν πάρει λυσσαλέα μορφή που μπορεί να οδηγήσει και στον όλεθρο πολεμικών αναμετρήσεων.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να αναμετρούνται με τις δυνά­μεις της καταστροφής το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα και να προωθούν όλο και πιο μαχητικούς και μαζικούς αγώ­νες για να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.
Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες όπου γης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στα ένοπλα επαναστατικά κινήματα στη ζώνη των θυελλών που πα­λεύ­ουν για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την αστική τάξη να παρακαλάει τα δυο βασικά της στηρίγματα (ΗΠΑ-ΕΕ) για βοήθεια στην κρίση που μαστίζει τον ντόπιο καπιταλισμό, και την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει «το νόμο και την τάξη», ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και να ελέγξει κοινωνικές ταραχές ανάλογες του Δεκέμβρη του 2008.
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να τους δείξουμε ότι την πραγματική δύναμη την έχουν ο λαός και οι εργαζόμενοι, όταν βγαίνουν μαζικά στους δρόμους για να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του συστήματος και με στόχο τη νίκη! Τώρα που οι δυνάμεις του συστήματος σαν οδοστρωτήρας καταργούν τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας είναι παραπάνω από αναγκαίο να βγούμε άμεσα, μαζικά και αποφασιστικά στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε:
Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Το κεφάλαιο μάς χρωστάει τον απλήρωτο ιδρώτα μας.
Διαδηλώνουμε την οργή μας, αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα μέτρα τους.
Παλεύουμε για να φύ­γουν από τη χώρα το ΔΝΤ και η ΕΕ!
Η αντίσταση για την ανατροπή των μέτρων ΔΝΤ-ΕΕ- κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση το ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι μαζικές και νικηφόρες αντιστάσεις ενάντια στις πολιτικές του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού είναι αυτές που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην ταξική αναμέτρηση για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, την επανάσταση και το σοσιαλισμό!
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


Τηλ.210-3303639
www.kkeml.gr
cpgml@otenet.gr

  ΚΚΕ(μ-λ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου