Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πορεία 31/5 στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην επίθεση του Ισραηλινού στρατού στα πλοία του Free Gaza

             Το κάλεσμα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6 στην Καμάρα. Αρκετός κόσμος συμμετείχε (1500 με 2000), κυρίως νεολαία αλλά και εργαζόμενοι. Στην κεφαλή της πορείας ήταν η Παλαιστινιακή παροικία, η πρωτοβουλία ένα καράβι για τη Γάζα- Free Gaza και ακολούθησαν τα μπλοκ των οργανώσεων ΣΕΚ- Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ΚΟΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε επίσης στην πορεία με πανό :"Σιωνιστές φονιάδες των λαών- Λευτεριά στην Παλαιστίνη!"

Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν απο το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν :Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών- πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα αλλάζουν,Σιωνισμός σημαίνει Γάζα αποκλεισμένη,Η ιρακινή αντίσταση και η ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα, Νίκη στην ιντιφάντα- Λευτεριά στην Παλαιστίνη και άλλα.
κάτω απο το προξενείο των ΗΠΑ : Εδώ σ'αυτό το προξενείο βρίσκεται του τρόμου το επιτελείο.


Γενικά υπήρχε αρκετός παλμός και δυναμική στη διαδήλωση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 1/6 ,19:00 στην Αριστοτέλους.



Βίντεο απο την πορεία στη Θεσσαλονίκη απο το κανάλι Europe 1




και ένα σχετικό τραγούδι απο του SKA P







Σκίτσο του "Κωστάκη" για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές κατά τη χθεσινή πορεία, μπροστά απο την πρεσβεία.









μερικές φώτο απο την πορεία στην Αθήνα




















προκύρηξη του ΚΚΕ(μ-λ) για την επίθεση των ισραηλινών




Τα εγκλήματα των σιωνιστών δολοφόνων δεν θα μείνουν ατιμώρητα!
Στις 4:30 ξημερώματα Δευτέρας 31 Μάη το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με ελικόπτερα, φουσκωτά σκάφη και κομάντος έκανε δολοφονική επίθεση και κατάληψη στα πλοία του “Στόλου της Ελευθερίας” όπου επέβαιναν ακτιβιστές από 50 χώρες, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Γάζα.
Η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από δέκα μέλη του «Κινήματος Ελεύθερη Γάζα». Δεκάδες είναι οι τραυματίες και εκατοντάδες οι αιχμάλωτοι της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που κατέληξε στην αρπαγή των πλοίων της αποστολής.
Αυτή η δολοφονική επίθεση, αυτό το νέο φριχτό έγκλημα του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ήταν προαποφασισμένη. Έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας. Ήταν ένα χτύπημα-υπενθύμιση ότι θα συνεχίσουν αμείωτο το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού και ότι τώρα πλέον θα αιχμαλωτίζονται και θα δολοφονούνται και οι υπερασπιστές του.
Η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στέλνει μήνυμα με παραλήπτη τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές τάξεις της περιοχής. Ότι διεκδικεί το ρόλο του βασικού μαντρόσκυλου της Δύσης στην περιοχή και πως δεν ανέχεται την αμφισβήτηση αυτού του ρόλου από άλλες “πρόθυμες” αστικές τάξεις.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ που έπνιξε στο αίμα τη διεθνή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του “Στόλου της Ελευθερίας”.
Καταγγέλλουμε όλους όσους στηρίζουν την πολιτική γενοκτονίας που ασκεί συστηματικά ενάντια στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης. Με πρώτους και «καλύτερους» τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ.
Καταγγέλλουμε την άθλια στάση της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο έκανε -μέρες τώρα- τα στραβά μάτια στις επανειλημμένες ισραηλινές απειλές ενάντια στην αποστολή, αλλά συμμετείχε σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους σιωνιστές όταν το καραβάνι της ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκινούσε την αποστολή του. Ασκήσεις που ήταν σε εξέλιξη ακόμη και την ώρα που σφαγιάζονταν οι ακτιβιστές. Με αυτή της τη στάση η ελληνική κυβέρνηση παρείχε πολιτική κάλυψη στους σιωνιστές και αποδείχτηκε εχθρός του παλαιστινιακού λαού αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης που και αυτή με τη σειρά της έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσχεράνει την ειρηνική αυτή αποστολή, απαγορεύοντας σε μέλη της που βρίσκονταν στην Κύπρο να αποπλεύσουν με ιδιωτικά μέσα από κυπριακό λιμάνι.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί  τους εργαζόμενους και την νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει το νέο αυτό έγκλημα των σιωνιστών δολοφόνων. Να δυναμώσει τον αγώνα της υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού. Να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και όσους τη στηρίζουν.
Aμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!
Να σπάσει ο γενοκτονικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας!
Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες σιωνιστές!
Καμιά σχέση με το σιωνιστικό κράτος!
Αλληλεγγύη  στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και το διεθνές κίνημα συμπαράστασης!
Αθήνα 31/5/2010

Τηλ.210-3303639
www.kkeml.gr
cpgml@otenet.gr

  ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου