Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Σάββατο 8 Μαΐου 2010



Και μια μαρτυρία από το troktiko
"Όντας ο ίδιος διαδηλωτής στην απεργία σήμερα (05/05/2010), βρέθηκα στην οδό Μητροπόλεως προκειμένου να προστατευτώ από την καταστολή που συνέβαινε στο Σύνταγμα (το μεσημέρι). Έχετε στο blog σας ήδη κάποια εικόνα από τη...στιγμή που φεύγουν οι αστυνομικοί της ομάδας Δ από το σημείο. Μήπως έχετε και πλάνα από αυτό που έγινε λίγα λεπτά νωρίτερα;
Συγκεκριμένα, επί της δού Μητροπόλεως στο ύψος της οδού Νίκης είχε συγκροτηθεί ένα από τα μπλοκ που συμμετείχαν στη διαδήλωση (το μπλοκ της Ταξικής Πορείας) μαζί με διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο. Στο πλάι βρίσκονταν παραταγμένοι αστυνομικοί των ΜΑΤ. Το μπλοκ ήταν συγκροτημένο με αλυσίδες και φώναζε συνθήματα επί περίπου ένα τέταρτο (αν ήταν παραπάνω, συγχωρήστε με) ενώ έρχονταν κι άλλοι (μεμονωμένα) διαδηλωτές από το Σύνταγμα.
Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για "συμπλοκή" αλλά απλά για διαδήλωση, στο πλάι της οποίας βρίσκονταν ΜΑΤ. Κάποια στιγμή, άνδρες της ομάδας Ζ ανά δύο σε μηχανές (περίπου 10-15 μεγάλες μηχανές αν δεν κάνω λάθος) άρχισαν να κατηφορίζουν προς τη Μητροπόλεως από την Όθωνος. Αφού σταμάτησαν σε απόσταση 20 μέτρων και ενώ ο κόσμος είχε κάνει αλυσίδες και υπήρχε πανώ μπροστά, οι άνδρες αυτοί επιτέθηκαν με τις μηχανές και κραδαίνοντας γκλομπ. Ταυτόχρονα, οι των ΜΑΤ μπήκαν και άρχισαν να χτυπάνε κόσμο (έχω και το σημάδι στο μπράτσο). Οι μηχανές χτύπησαν ανθρώπους που κρατούσαν αλυσίδα και φώναζαν συνθήματα. Η δεύτερη που έπεσε στο μπλοκ χτύπησε στο στήθος (μάλλον με το χερούλι) 15χρονο μαθητή που συμμετείχε ενώ η τρίτη κατά σειρά τον πατέρα του. Όταν κάποιος αστυνομικός έπεσε από το χτύπημα, ζητούσε συγγνώμη από τον πατέρα του παιδιού, ενώ συγγνώμη ζήτησε και ο επικεφαλής. Μιλάμε όπως καταλαβαίνετε για δολοφονική επίθεση, αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει σε μπλοκ του ΕΕΚ στο Σύνταγμα σε παλιότερη διαδήλωση.
Η φωτογραφία που έχετε είναι λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ ξανασυγκροτήθηκε στο ύψος της οδού Βουλής και απαίτησε να φύγουν οι αστυνομικοί. Σίγουρα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από αυτά που σας περιγράφω. Κάποια στιγμή στον Alpha έδειξε βίντεο από την προετοιμασία του χτυπήματος επί της οδού Μητροπόλεως (πλάνο από τη μεριά των αστυνομικών) αλλά κόψανε το βίντεο ακριβώς στο σημείο που ξεκινούσε η επίθεση. Υπάρχει περίπτωση να βρείτε κάτι περισσότερο; Αν βρείτε, θα σας παρακαλούσα να το δημοσιεύσετε. Έχει ιδιαίτερη σημασία να γίνονται γνωστές οι δολοφονικές ενέργειες που προκαλούνται από δολοφονικές αποφάσεις και πολιτικές. Ίσως δίνουν και μια απάντηση στο τεράστιο ΓΙΑΤΙ που απασχολεί όλο το λαό (συμμετείχε δεν συμμετείχε στη διαδήλωση της Αθήνας) για τον άδικο χαμό των 3 συνανθρώπων μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου