Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της BANQUET!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της BANQUET!



ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


 
Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που η εργοδοσία του εστιατορίου Banquet απέλυσε ουσιαστικά τον εργαζόμενο Β.Κιτσώνη (τυπικά δεν μπορούσε να τον απολύσει αφού αν και δούλευε στην επιχείρηση έξι μήνες ο εργοδότης δεν του είχε κάνει πρόσληψη), επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ίδιου και των συναδέλφων του: καταβολή της μισθοδοσίας του Μαρτίου που καθυστερούσε, και καταβολή του δώρου του Πάσχα). Η ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης με αποκορύφωμα τη διαδήλωση 1000 εργαζομένων και νεολαίων στο εστιατόριο Banquet στις 23 Απρίλη ανάγκασε την εργοδοσία να αποδεχτεί(στα λόγια) την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. και να δεχτεί την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Λίγες μέρες μετά όχι μόνο υπαναχώρησε από αυτή την δέσμευσή της, αλλά και έκλεισε το εστιατόριο από τις 15 Μάη και έπειτα προσπαθώντας να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει το κίνημα αλληλεγγύης που είχε δημιουργηθεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εργοδοσία έστειλε στις 18 Μάη τσιράκια και μπράβους να επιτεθούν σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, χτυπώντας τους, βρίζοντάς τους και απειλώντας τους ακόμη και με τη ζωή τους. Μάταια όμως! Το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζει τον αγώνα για να πάρουν απάντηση οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσία και για την δικαίωση των εργαζομένων στο εστιατόριο Banquet.

Είναι φανερό πως η προκλητικά αντεργατική στάση της εργοδοσίας του Banquet βρίσκει πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθεί σε μια περίοδο που το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων βιώνουν μια γενικευμένη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Μέσα από το πρόγραμμα βαρβαρότητας και το αντιλαϊκό «Μνημόνιο» κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ που με τη συμφωνία ΝΔ-ΛΑΟΣ η αστική «μας» τάξη προωθεί, οδηγεί τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και βάζει τη χώρα και το λαό της υποθήκη στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Ενδεικτικό των προθέσεών τους για τη διαμόρφωση γενιών δούλων του κεφαλαίου, είναι η προώθηση του «συμφώνου πρώτης απασχόλησης» για τη νεολαία, με μισθούς πείνας κάτω από τον βασικό, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη, βορά στα χέρια της εργοδοσίας.

Σ΄ αυτή την κατάσταση το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η εργοδοσία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να προωθήσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν εδώ και καιρό στα συρτάρια τους. Προχωρούν σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων, γενικεύουν την τριήμερη-τετραήμερη εργασία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κλιμακώνουν την ανοιχτή τρομοκρατία και τους εκβιασμούς στους χώρους δουλειάς.

Σε μια τέτοια κατάσταση τα κινήματα αλληλεγγύης πρέπει να αποτελέσουν συστατικό στοιχείο του μετώπου αντίστασης και ανατροπής της αντεργατικής- αντιλαϊκής λαίλαπας. Ώστε να τροφοδοτούν αλλά και να τροφοδοτούνται από τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή του βάρβαρου «Μνημονίου».



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ!



ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

των ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.





24-06-2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου