Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κάτω το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας!


ΟΛΟΙ στην απεργία!
Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!

Το σύστημα και η κυβέρνησή του είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι. Καταλαβαίνουν ότι στη φάση αυτή είναι πραγματικό, ορατό ενδεχόμενο μια σοβαρή πολιτική ήττα των δυνάμεων που προωθούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα και το ξεπούλημα της χώρας. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν. Ξέρουν ότι δεν τους είναι εύκολο να προκρίνουν «φρέσκιες», φτιασιδωμένες πολιτικές λύσεις. Πάνω απ’ όλα ξέρουν ότι μπορεί να μην καταφέρουν να ψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» εξαθλίωσης και ξεπουλήματος.



Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, συνεπικουρούμενοι από τη… σύμφωνη «διαφωνία» της ΝΔ και την απόλυτη συμπαράταξη του ΛΑΟΣ, παρά την πληθώρα των Αστικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που διαθέτουν, παρά τους ωμούς εκβιασμούς, δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα…


Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το χαρακτήρα των μέτρων: βάναυσα και εξοντωτικά για όλον τον κόσμο της δουλειάς και για τους νέους ανθρώπους. Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας και θα κάνει τη ζωή του λαού μας κόλαση. Εκατομμύρια άνθρωποι του λαού, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσής τους. Οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και η θέση τους είναι τραγική. Η ζωή όλου του λαού μας έχει γίνει τραγική και το μέλλον του εφιαλτικό.


Για να μπορέσουμε να επιζήσουμε από την σαρωτική λαίλαπα που μας εξοντώνει, ο δρόμος που έχουμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας, είναι ένας και μόνος: Να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά της μέτρα και να μας επιστρέψει όλα αυτά που μας λεηλάτησε.

Οι συνθήκες είναι ιστορικές. Η άγρια ταξική πάλη που διεξάγεται θα διανύσει τις ερχόμενες μέρες ένα σημαντικό επεισόδιο. Η απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνη είναι η πιο σημαντική γενική απεργία εδώ και ένα χρόνο. Η μαζικότητα και η μαχητικότητά της:
·         Μπορούν να φέρουν πιο κοντά μια πρώτη, σημαντική πολιτική νίκη του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Την απόκρουση του μεσοπρόθεσμου.
·         Μπορούν ακόμα να συντρίψουν το κλίμα αποπολιτικοποίησης και αντιπαράθεσης στη συλλογική και οργανωμένη δράση, κλίμα που προσπαθούν κύκλοι του συστήματος να περάσουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν τις πλατείες εδώ και βδομάδες μπορούν να ενωθούν με τους απεργούς και της εργατική τάξη σε ένα μεγάλο ποτάμι αγώνα που θα κλονίσει και θα βάλει τις βάσεις για την ανατροπή της επίθεσης, που θα τρομάξει τους εργατοπατέρες κάθε απόχρωσης, που θα βάλει στη θέση τους, τους θιασώτες του «τέλους της πολιτικής και της συλλογικής δράσης», που θα ανοίξει το δρόμο για ανατροπή όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών μέτρων.

Οι ταξικοί αγώνες δυναμώνουν! Μπορούμε να νικήσουμε!
Κάτω το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας!

http://deltoake.blogspot.com                                                                                                                                12/6/2011

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου