Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ!          

             Είναι πλέον γεγονός πως εργαζόμενοι και νεολαία βιώνουμε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα δικαιώματα μας, που θέτει επιτακτικά ζητήματα επιβίωσης μέσα στην ταξική κοινωνία της φτώχιας, της ανεργίας, της υποδούλωσης και της τρομοκρατίας που χτίζει αυτό το σύστημα. Μέρα με τη μέρα  οι κατακτήσεις του εργατικού, λαικού κινήματος θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης και των ανταγωνισμών, για να μπορεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη κερδοφορία του. Εκφραστές αυτής της πολιτικής είναι η  διορισμένη κυβερνητική λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνεχιστές του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπηρεσία των ξένων αφεντικών της τρόικας, που κυριολεκτικά ξεπουλούν τα πάντα σε ιμπεριαλιστές «σωτήρες»-αρπαχτικά, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον μας και τις ζωές μας.

           Δυο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει με απανωτά μνημόνια και αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους που τα υλοποιούν : απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, χτυπήματα σε παιδεία και υγεία, χαράτσια και διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων...Και τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου έρχεται να επβάλλει νέα ασφυχτικά μέτρα στο λαό, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τη γενική συλλογική σύμβαση, με σκοπό να τσακίσουν κάθε μορφή συλλογικής πάλης των εργαζομένων ώστε ο κάθε εργαζόμενος να είναι μόνος του απέναντι σε θηρία εργοδότες...Και όλα αυτά γίνονται στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, μια «σωτηρία» όμως που αφορά τους ντόπιους και ξένους αφεντάδες και ισοδυναμεί με την καταστροφή του κόσμου της δουλειάς και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού- εργασιακού μεσαίωνα όπου ελάχιστοι θα ζούν πλουσιοπάροχα και χιλιάδες θα πεινούν.



Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αυτή η αντιλαική πολιτική εφαρμόζεται και στo χώρο της εκπαίδευσης  μεσα από το νεό νόμο πλαίσιο με στόχο να την προσαρμόσει στην πραγματικότητα του μνημονίου, της βάρβαρης ταξικής επίθεσης για το λαό και τους εργαζόμενους, να συμβάλλει στην οικοδόμηση του πανεπιστημίου των ταξικών φραγμών, των λίγων και εκλεκτών όπου τα παιδιά των λαικών οικογενειών δε θα έχουν θέση. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη νεολαία σε γενιά σύγχρονων δούλων του κεφαλαίου, στο αυριανό εργατικό δυναμικό που θα δουλευει τσάμπα και χωρίς κανένα δικαίωμα, και που θα πλανιέται για μια ζωή  με πτύχια- πιστοποιητικά σπουδών χωρίς δικαιώματα,στο φαύλο κύκλο ανεργίας-επανακαρτάτισης-ημιαπασχόλησης. Το πανεπιστήμιο του μνημονίου ήδη το βιώνουμε στο πετσί μας, αφού ο νέος νόμος πλαίσιο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται! Η ολοένα εντατικοποίηση των σπουδών μας , το κλίμα τρομοκράτησης που επικράτησε με την ψήφιση του νέου νόμου Διαμαντοπούλου (απειλές για πειθαρχικά, παρουσίες, σύμπτυξη εξεταστικών), το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας (βιβλία, σίτιση, στέγαση) και οι καταπατήσεις του ασύλου είναι κάποιες από τις πτυχές του νέου νόμου πλαίσιου που βρίσκουμε ήδη συνεχώς μπροστα μας.

Κομμάτι της επίθεσης στα πανεπιστήμια είναι οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολών και οι μαζικές απολύσεις-εφεδρείες που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους μέσα στα πανεπιστήμια, νομιμοποιώντας τες με την αξιολόγηση των ιδρυμάτων και με το πρόσχημα ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».

          

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα νέα Συμβούλια Διοίκησης που θέλουν να στήσουν, είναι αυτά που θα δρομολόγήσουν την εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο, που θα φέρουν τα δίδακτρα και τις διαγραφές και για την υλοποίηση τους θα χτυπήσουν τους φοιτητικούς μας συλλόγους, το Άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιμένουμε τη στήριξη από πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητές, αφού για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν το ρόλο τους στη συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας στις 11/1 όπου δεσμεύτηκαν να «κάνουν ότι περνά από το χέρι τους» για την απρόσκοπτη εφαρμογή του νέου νόμου και την εκλογή των νέων συμβουλίων. Δεν πρέπει επίσης να παραπλανούμαστε από φωνές που μας καλούν να στηρίξουμε εκλογικά «προοδευτικές δυνάμεις», δήθεν για να «ακουστούν τα δίκια μας μέσα στα νέα συμβούλια». Ούτε να έχουμε αυταπάτες για τις  μεγαλοστομίες της  ΠΑΣΠ, ΔΑΠ ενάντια στα συμβούλια διοίκησης, καθώς αυτές οι δυνάμεις και οι περισσότερες αριστερές παρατάξεις, στήριζαν τόσα χρόνια τη λογική της συνδιοίκησης και το μοίρασμα «καρεκλών» σε συνδιοικητικά-κρατικά όργανα,  τροφοδοτώντας τον αποπροσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπαίνουμε στη λούμπα της υποχρηματοδότησης, καθώς αυτό αποτελεί ΑΠΛΑ ένα πρόσχημα για να περάσει το υπουργείο τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ που χρησιμοποιεί η υπουργός πρέπει να μας βρει ενάντια, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και αυτές οι απειλές συνδέονται άμεσα με την απειλή του χρέους και κρύβουν την πραγματική πολιτική που θέλει να προωθήσει το σύστημα.

Η απάντησή είναι στα χέρια μας και βρίσκεται στη συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από τους συλλόγους μας , στην οικοδόμηση μαζικού ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας μέσα από τις γενικές συνελεύσεις για την παρεπόδιση της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης, για την συνολική ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο.



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!....

                                               ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο λαός έχει δείξει ότι ξέρει καλά πως δεν πάει άλλο, γιατί το δίλημμα που του τίθεται άμεσα είναι αγώνας ή υποταγή στο άθλιο μέλλον που μας ετοιμάζει αυτό το σάπιο σύστημα. Πλέον ανάγκη για την επιβίωση μας είναι ο ξεσηκωμός και η αντίσταση! Ήδη στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιες οι εστίες αντίστασης πληθαίνουν, και από τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα των χαλυβουργών, τις κινητοποιήσεις στον ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ, από τη Λουκίσας ΑΒΕΕ και την 3Ε Εκτυπωτική μέχρι τις λαϊκές πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια, ανοιγεται ο δρόμος για τις πρώτες νίκες του λαικού κινήματος. Οι χαλυβουργοι με 3 μήνες απεργία δείχνουν πως απέναντι στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την τρομοκρατία, η μόνη απάντηση είναι συλλογική και ανυποχώρητη αντίσταση.

Ο μόνος νικηφόρος αγώνας βρίσκεται στα χέρια μας και τα μόνα μας όπλα απέναντι σε αυτούς που μας στερούν τη ζωή και τα δικαιώματα μας είναι οι δικές μας δυνάμεις! Σε αυτό τον αγώνα δε χωρά λοιπόν καμιά συνδιαλλαγή, καμιά αυταπάτη για τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ούτε καμία κοινοβουλευτική ή εκλογική λύση μέσα από κυβερνητικά προγράμματα που προβάλλουν ορισμένες αριστερές δυνάμεις. Μονόδρομος πλέον είναι να  αντίσταθούμε στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης, να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας και να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

·       ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ .ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ.

·       ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. ΕΞΩ ΕΕ-ΔΝΤ

·       ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

·       ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·       ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

·       ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου