Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δε χρωστάμε μας χρωστάνε τον πλούτο που μας κλέβουν


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ

ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Μπροστά στην οξυνόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση η επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας συνεχίζεται και φαίνεται να μην έχει τέλος. Μέσα στα νέα εκβιαστικά μέτρα που ανακοινώνονται και καλούνται να υλοποιηθούν είναι η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καθώς και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Μέτρα που έρχονται να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας. Φυσικά, το Πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Βλέπε τα συμβούλια διοίκησης των οποίων οι εκλογές αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα που θα έχουν ως στόχο την πλήρη εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου-πλαίσιο μέσα στις σχολές.

 Σήμερα, η επίθεση δεν έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα αλλά και πολιτικό. Με βάση τα παραπάνω μέτρα η αστική τάξη της χώρας και η διορισμένη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να υπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα. Χτυπούν ανελλιπώς τα δικαιώματα του λαού και κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων φέρνοντας λαό και εργαζόμενους σε συνθήκες κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

Τα μνημόνια και τα αντιδραστικά μέτρα εξασφαλίζουν πρώτα και κύρια τη μεταφορά πλούτου από τη χώρα μας στις μητροπόλεις του καπιταλισμού και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και καταπίεσης ους χώρους εργασίας. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για το σύστημα αυτό που απαιτείται είναι το ξαναμοίρασα του κόσμου. Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας οδηγεί τους λαούς μπροστά στο εφιαλτικό ενδεχόμενο ενός γενικευμένος πόλεμος για την  αναδιανομή των αγορών. Ένα σενάριο που θα οδηγήσει σε σφαγή των λαών και της νεολαίας στο βωμό των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Η λύση για το λαό όμως είναι διαφορετική. Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει αμέτοχος μπροστά στα βάρβαρα μετρά. Μόνη λύση είναι η συγκρότηση ενός εργατικού κινήματος με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά που με την πάλη και τον αγώνα του θα εναντιωθεί στα ξένα και ντόπια αφεντικά. Θα ανακόψει τα μέτρα και θα αναγκάσει το  σύστημα και τους διαχειριστές του να πάρει πίσω τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα που θέλουν να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε σκλάβο του κεφαλαίου. Η νεολαία δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη. Μαζί με τους αγώνες μέσα στα πανεπιστήμια για ανατροπή του νόμου πλαίσιο πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργατών στηρίζοντας την πάλη τους, να αγωνιστεί μαζί τους οξύνοντας συγχρόνως την αντίθεση μεταξύ του λαού και των εργαζομένων με τη κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

-Δε χρωστάμε μας χρωστάνε τον πλούτο που μας κλέβουν

-Εστίες Αντίστασης παντού να ανατραπούν όλα τα βάρβαρα μέτρα

-Μπορούμε να τους νικήσουμε, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου