Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ






Μεθόδευση αποκλεισμού από τις εκλογές των αγωνιστικών-αριστερών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων (τα οποία, εκτός των άλλων, δεν συμμετέχουν στη νομή της κρατικής επιχορήγησης των 12 εκατομμυρίων ευρώ) προωθεί η κυβέρνηση! Αυτό σημαίνει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να διαθέσει στα κόμματα αυτά το απαιτούμενο χαρτί για την τύπωση των ψηφοδελτίων τους μία μέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την παράδοση των ψηφοδελτίων στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας!
Το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά πως η εκτύπωση και η διανομή ανά την Ελλάδα εκατομμυρίων ψηφοδελτίων είναι αδύνατο να γίνει σε μία ημέρα. Ιδιαίτερα από τα κόμματα αυτά που δεν διαθέτουν δικούς τους εκδοτικούς μηχανισμούς και οι οικονομικές τους δυνατότητες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με αυτές των κομμάτων της Βουλής.
Η κυβέρνηση, επίσης, γνωρίζει πως τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας έχουν από το Σάββατο 21/4 ανακηρύξει τους συνδυασμούς των υποψηφίων που κατέθεσαν τα κόμματα αυτά και, άρα, πληρούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν το απαιτούμενο χαρτί για τα ψηφοδέλτια.
Προφανώς, για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν αρκεί ο καταιγισμός των τρομοκρατικών διλημμάτων, ο ορυμαγδός των εκβιασμών που καθημερινά εξαπολύουν και ασκούν στο λαό ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη για να επιβάλουν την υποταγή του και να υφαρπάξουν την ψήφο του. Δεν τους αρκεί ο ουσιαστικός αποκλεισμός κάθε αγωνιστικής εξωκοινοβουλευτικής φωνής από τα ιδιωτικά και κρατικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Επιχειρούν τώρα να απαγορεύσουν ακόμα και την -με εξαιρετικά ανισότιμους όρους- συμμετοχή τους σε αυτή καθεαυτή την εκλογική διαδικασία.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα το χαρτί και, σε κάθε περίπτωση, να δοθεί επαρκής χρόνος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την εκτύπωση και αποστολή των ψηφοδελτίων τους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Καλούμε κάθε προοδευτική φωνή και δύναμη να συνταχθεί με αυτή μας την απαίτηση και να αντισταθεί σε αυτήν την ανοιχτή επιχείρηση πολιτικού αποκλεισμού. Οποιαδήποτε κυβερνητική μεθόδευση που δεν θα ικανοποιεί τη στοιχειώδη αυτή δημοκρατική απαίτηση, θα είναι επιχείρηση φίμωσης και αποκλεισμού των αγωνιστικών δυνάμεων, ανοιχτή επιδίωξη κατάπνιξης της οργής του λαού, ωμή καταπάτηση και των τυπικών και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του.


Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/04/blog-post_3369.html#ixzz1sr7C1gjn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου