Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

εξόρμηση στο Λασίθι

Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η προγραματισμένη εξόρμηση κλιμακίου της συνεργασίας στο Λασίθι. Υλικά μοιράσθηκαν και κολλήθηκαν στη Νεάπολη, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα. Στην Ιεράπετρα, μάλιστα, έγινε συγκέντρωση και κουβέντα με κόσμο στο ρακάδικο του Μαντουράρη, στην περιοχή του τζαμί όπου και εξηγήθηκαν οι λόγοι του κοινού εκλογικού κατεβάσματος αλλά και η συνολικότερη προσπάθεια συγκρότησης της πρωτοβουλίας.

Αυτό που έγινε φανερό απο την εξόρμηση και την μάζωξη στην Ιεράπετρα, είναι πως οι φίλοι και συναγωνιστές που βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια κοντά και παρακολουθούν τις δύο οργανώσεις, αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την όλη προσπάθεια και στηρίζουν, καθένας με τον τρόπο του, στο προχώρημα της. Απο κει και πέρα, ένα ευρύτερο δυναμικό κόσμου που ανήκει ή και συναναστρέφεται με δυνάμεις της Αριστεράς πιστεύει πως αυτή η ενωτική κίνηση βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, βάζοντας βέβαια διάφορες ενστάσεις και προβληματισμούς οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να απαντηθούν σε μια αξόρμηση ή μέσα απο μια κουβέντα αλλά είναι θέμα συνολικότερη παρέμβασης και επαφής μέσα στο κίνημα.
Όσο αφορά τον ευρύτερο κόσμο, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, το κλίμα της οργής προς τις δυνάμεις εξουσίας είναι γεγονός, όπως και η απογοήτευση προς τη συνολικότερη κατάσταση. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως εκφράζει μια κινηματική αντίληψη ως διέξοδο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.Αυτή η εκτίμηση, βέβαια, δε σημαίνει πως ο κόσμος που θέλει να τιμωρήσει αυτούς που έχουν φέρει την κατάσταση εδώ που την έχουν φέρει, δε θα στραφεί (μπροστάστην κάλπη) προς Αριστερές δυνάμεις. Ίσα-ίσα, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν. Αλλά απο το να μετασχηματιστεί η "αριστερή" ψήφος σε κινηματικές και αγωνιστικές οδούς απαιτούνται άλλες διαδικασίες αρκετά πιο δύσκολες αλλά και αναπόφευκτες προκειμένου ο λαός να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται.
Εν κατακλείδι, η περιοχή του Λασιθίου παρά την "κινηματική λήθη" στην οποία βρίσκονταν τις τελευταίες δεκαετίες, το τελευταίο διάστημα στη βάση των προβλημάτων και των αναγκών που γεννάει η επίθεση του συστήματος, έχουν αρχίσει να ξεπηδάνε διάφορες εστίες αντίστασης και αγώνα. Υπάρχει επομένως αρκετό έδαφος για τις δυνάμεις της πρωτοβουλίας στο να παρέμβουν και να βοηθήσουν στο προχώρημα των αγώνων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου