Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

απόφαση για την απεργία απο το ΔΣ της ελμε Σάμου



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26/9- ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει ακόμα πιο άγρια την πολιτική της καταλήστευσης των λαϊκών μαζών, την πολιτική ξεπουλήματος κάθε δημόσιου πλούτου και πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας. Συνεχίζει δηλαδή να προωθεί και να εφαρμόζει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Ο «νέος άνεμος» από την Ευρώπη αποδείχτηκε… αέρας φρέσκος καθώς οι διεθνείς ληστές και φονιάδες όχι μόνο δεν δείχνουν « συμπαράσταση» στο λαό μας και στους λαούς, αλλά κλιμακώνουν τις ληστρικές απαιτήσεις τους ενώ παράλληλα προετοιμάζουν και πολεμικές επεμβάσεις απειλώντας να ματοκυλίσουν ολόκληρη την περιοχή. Ταυτόχρονα στη χώρα και για υπηρετηθούν αυτές οι πολιτικές, ενισχύεται καθημερινά η κατεύθυνση του εκφασισμού της κοινωνικής ζωής, η πρακτική της βίαιης κατάπνιξης των αγώνων και των ελευθεριών των μαζών. Πριν από όλα από το ίδιο το σύστημα και την κυβέρνηση του, αλλά και από την φασιστική, νεοναζιστική Χρυσή Αυγή που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος.
Η δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση διαλύεται πια και στις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες της μαζί με την Υγεία-περίθαλψη αλλά και κάθε κοινωνική πρόνοια και δομή στις οποίες στηριζόταν η ζωή και η επιβίωση εκατομμυρίων εργαζομένων και νεολαίων. Όλα τα δεδομένα  για τη δουλειά-ανεργία, για τους νέους όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων που επιβάλλονται, για την διάλυση κάθε παραγωγικής συγκρότησης και δυνατότητας, για την κοινωνική κατάσταση σε κάθε πτυχή της, κραυγάζουν τον πραγματικό στόχο αυτής της επέλασης που αντιμετωπίζουμε: Να επιβληθεί και να παγιωθεί καθεστώς κοινωνικού-εργασιακού μεσαίωνα, να γίνει η χώρα κάτεργο και οι εργαζόμενοι και η νεολαία σύγχρονοι δούλοι του κεφαλαίου και των κάθε είδους ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση που μπορούν να επιδιώξουν οι κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες και γέννησαν την κρίση!
 Αυτή η συνολική ματιά στην κατάσταση, είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε
·         γιατί η κυβέρνηση φέρνει και μάλιστα με περίπου πραξικοπηματικούς κοινοβουλευτικά όρους ένα ακόμα τεράστιο πακέτο βαρβαρότητας.
·         γιατί προωθούν το 6ήμερο με έως και 13 ώρες εργασίας τη μέρα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
·         γιατί οι Εκπαιδευτικοί –κομμάτι του εργαζόμενου λαού- ζούμε ήδη με όρους εξαθλίωσης αλλά με τα νέα μέτρα μας φέρνουν νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων, ουσιαστική κατάργηση συντάξεων και εφάπαξ, επιμήκυνση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου και αξιολόγηση που σημαίνει απολύσεις και ισόβια χειραγώγηση-εξαθλίωση των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών που θα υπάρχουν στην Ελλάδα-κάτεργο στη μετά των Μνημονίων εποχή…
Μετά την «παύση του κινήματος»-από τις 12 Φλεβάρη και μετά- και τις απάτες πως τα προβλήματα μας θα μας τα λύσουν οι εκλογές, ήρθε η παύση πληρωμών του κράτους προς το λαό και η κλιμάκωση της βαρβαρότητας με τα νέα μέτρα. Δεν ήταν λοιπόν  οι αγώνες που «περίσσευαν», αλλά οι ελλείψεις τους σε συνέχεια, επιμονή, αποφασιστικότητα. Δεν ήταν «πολλές και υπερβολικές» οι διαδηλώσεις και οι απεργίες όπως μας «υποδείκνυαν» συνεχώς η Λαγκάρντ, η Μέρκελ,  οι κυβερνήσεις τους στη χώρα, τα ΜΑΤ και οι Πρετεντέρηδες. Ήταν που είχαμε ξεσπάσματα και όχι κίνημα, σωματεία αποσυγκροτημένα και όχι ζωντανά και μαχητικά, συνδικαλιστική ηγεσία γεννημένη και θρεμμένη στα αστικά σαλόνια, και όχι στα σωματεία και στη δουλειά δίπλα στους εργαζόμενους.
Όλα αυτά χρειάζεται να τα χτίσουμε και να τα κατακτήσουμε με την πάλη μας , μέσα στην πάλη μας και στους αγώνες μας. Γιατί οι αφέντες και οι δυνάστες θα συνεχίσουν αμείλικτα να επιτίθενται στα δικαιώματα μας στους όρους ζωής  μας. Γιατί το τι θα γίνει, από το αν θα απαντήσουμε στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα μας, έως το αν θα απαλλαγούμε οριστικά από τα ξένα και ντόπια αφεντικά και θα οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, θα κριθεί στην αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος που να θέλει και να μπορεί να σώσει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, εκτός από εμάς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας.
Απαιτούμε- παλεύουμε για:
ü  Να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων
ü  Όχι στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και στην οικονομική ασφυξία των σχολείων. Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές.
ü  Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
ü  Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
ü  Ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών
ü  Ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
ü  Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης
ü  Καμία συνδιαλλαγή με τον αντίπαλο και το σάπιο κόσμο του. Σωματεία  ζωντανά, αγωνιστικά και ταξικά!
Αποφασίζουμε
ü  Συμμετέχουμε –στηρίζουμε μαζί με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές  την κινητοποίηση της Παρασκευής 21/9 (9πμ έξω από το ΓΕΛ Σάμου) διεκδικώντας  άμεσα δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές
ü  ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη με συγκρότηση απεργιακής επιτροπής. Συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.
ü  Στηρίζουμε -συμμετέχουμε στο διήμερο Φεστιβάλ Αντίστασης-Αλληλεγγύης ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, 29/9 (Καρλόβασι-κτίριο Προβατάρη) και 30/9 (Βαθύ-πλατεία Δημαρχείου) 
Προτείνουμε
ü   48ωρη ή 3μερη απεργία και νέες γενικές συνελεύσεις την επόμενη βδομάδα (1-5 Οκτώβρη) με διαδηλώσεις, καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις.
ü  Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο 6 Οκτώβρη νέα συνέλευση προέδρων για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα .
ü   Συντονισμός και  κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν την ίδια κατεύθυνση κλιμάκωσης ακόμα και χωρίς αποφάσεις των Ομοσπονδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου