Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

http://pnea-thess.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html



Η ελπίδα ζει στους αγώνες για ένα νέο κόσμο!!

Τις τελευταίες εβδομάδες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά εξελίξεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα. Από την κορύφωση και την τελική ευθεία της «διαπραγμάτευσης», την προσωρινή «ρήξη» (ή καλύτερα μη συμφωνία) και το δημοψήφισμα, μέχρι την συμφωνία και την έναρξη της εφαρμογής της. Μιας συμφωνίας – μνημόνιο, που θα φέρει ακρίβεια με την αύξηση του ΦΠΑ, μειώσεις στις συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπήκε σε ένα κύκλο διαπραγματεύσεων με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ που δε θα μπορούσε να έχει θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Πήγε σε διαπραγμάτευση έχοντας πολλές αυταπάτες, τόσο για το χαρακτήρα της ΕΕ και των δυνάμεων που την απαρτίζουν, όσο και με την δυνατότητα που έχει μια χώρα σαν την Ελλάδα να εκμεταλλεύεται τις κόντρες μεταξύ των ιμπεριαλιστών προς όφελός της.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, εκεί που ο Τσίπρας θα οδηγούσε σε μια αντίστροφη πορεία τη χώρα, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τους προδότες και γερμανοτσολιάδες Σαμαρά- Βενιζέλο, διαπιστώνει ότι τελικά το πλαίσιο είναι ασφυκτικό! Ότι οι «δανειστές» δεν σου επιτρέπουν να χαράξεις μια άλλη πορεία, ότι εντός αυτού του πλαισίου δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Βέβαια πριν τις εκλογές και τους πρώτους μήνες τις συγκυβέρνησης, όσοι ισχυριζόντουσαν ότι εντός αυτού του πλαισίου δεν υπάρχουν εναλλακτικές, ήταν ηττοπαθείς και περίεργοι, ή ακόμα χειρότερα έκαναν πλάτες στο Σαμαρά.

Στο ουσιαστικό ζήτημα, η κυβέρνηση αυτή αποδείχθηκε ικανότερη από τις προηγούμενες. Ικανότερη ώστε να μπορεί να ψηφίζει πιο βάρβαρα, πιο αντιλαϊκά μνημόνια, με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με μικρότερες αντιδράσεις. Περιόρισε την έκφραση της οργής του λαού στο νέο μνημόνιο στη κάλπη του δημοψηφίσματος και όχι στους δρόμους. Το ΟΧΙ του λαού ήταν ηρωικό, γιατί δόθηκε μέσα σε συνθήκες σκληρής τρομοκρατίας, με κλειστές τράπεζες, και με τα ΜΜΕ και τους κάθε λογής εντεταλμένους του συστήματος να πέφτουν πάνω του σα σκυλιά λυσσασμένα για να ψηφίσει ΝΑΙ! Πρέπει όμως να είναι ξεκάθαρο ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Για την ακρίβεια δεν έφτανε ποτέ! Η κάλπη ήταν, είναι και θα παραμείνει το γήπεδο του αντιπάλου και θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε Τσίπρα, να φέρνει τούμπα το αποτέλεσμα και με νέους εκβιασμούς να μετατρέπει τα ΟΧΙ του λαού σε κυβερνητικά βροντόφωνα ΝΑΙ.

Ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας όμως δεν μπορούν να σέρνονται σε ένα νέο μνημόνιο, ακόμα πιο βάρβαρο από τα προηγούμενα, με τον εκφοβισμό της άτακτης χρεωκοπίας. Η νέα γενιά, καταδικάζεται σε έναν αγώνα για επαγγελματική επιβίωση, που σταδιακά θα καταλήξει σε αγώνα για πραγματική επιβίωση. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μαζί με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θα φέρει το μνημόνιο και η ανεργία θα τιναχτεί στα ύψη. Οι νέες επενδύσεις που θέλει να προσελκύσει η κυβέρνηση, θα είναι επενδύσεις φτώχειας και νέας λεηλασίας του πλούτου της χώρας που παράγουν οι εργαζόμενοι.


Ε λοιπόν όχι! Δεν θα παίζεται με τις ζωές μας σαν να είναι video game. Η ιστορία και ο λαός το ξεπληρώνουν το χρέος και θα το ξεπληρώσουν και απέναντί σας. Αυτό το γνωρίζετε καλά όμως, γι’ αυτό και χτυπήσατε αλύπητα τη συγκέντρωση ενάντια στο μνημόνιό σας (Σύνταγμα 15/7), γι’ αυτό και δεν σταματήσατε να τρομοκρατείτε το λαό με όλες τις μορφές βίας. Δεν θεωρούμε ούτε λογικό ούτε δεδομένο το πλαίσιο που μας ετοιμάζεται. Δεν θεωρούμε το θάνατό μας φυσιολογική εξέλιξη. Πλέον σας μάθαμε όλους. Μάθαμε τι σημαίνει η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μάθαμε τι θέλουν από εμάς τα γεράκια του ΔΝΤ, ξέρουμε τι μας περιμένει από εδώ και μπρος. Ξέρουμε ότι δε θα σταματήσετε, όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει. Αλλά ξέρουμε και τις επιλογές που έχουμε και το λέμε ξεκάθαρα. Θα παλέψουμε για τη ζωή και το δίκιο μας. Θα παλέψουμε για ένα κόσμο που δεν ταιριάζει με τη λογική σας, αλλά που η ζωή και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα μέτρα που φέρνει η συμφωνία σας θα τα σταματήσουμε, γιατί όσα δικαιώματα και να μας πάρετε τη δίψα για ζωή δε θα τη διώξετε από πάνω μας. Θα γκρεμίσουμε την κοινωνία που φτιάξατε αν χρειαστεί, για να φτιάξουμε ένα κόσμο που θα χωράει τα όνειρά μας.


ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!


ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου