Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την εντελώς απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που έπαιρναν μέρος στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Μπροστά στην πόρτα του δημαρχείου (Βενιζέλου με Εγνατία) κι ενώ αντιπροσωπεία εργαζομένων, με επικεφαλής τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης επιδίωκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να αναρτήσει πανό, σε μια κίνηση πολιτικής καταγγελίας του σχεδίου Καλλικράτη, που θα γίνει αιτία να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτέθηκαν δολοφονικά τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν δυο πολίτισσες που είχαν βρεθεί μέσα στο δημαρχείο και να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής.

Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία! Εντάσσεται σε μια συνολικότερη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αγαστή συνέργεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, υπακούοντας πιστά στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ(βλ. ΗΠΑ). Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η παρουσία και η δράση των κάθε είδους μηχανισμών καταστολής σε κάθε πανεργατική απεργία, σε κάθε λαϊκή ή νεολαιίστικη κινητοποίηση οι ξυλοδαρμοί, η ρίψη χημικών και οι μαζικές συλλήψεις. Η καθημερινή αστυνομοκρατία στους δρόμους και τις πλατείες. Η αφαίρεση ή αμφισβήτηση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού αυτό το στόχο εξυπηρετούν.

Δε θα το κατορθώσουν! Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία θα συνεχίσουν να αγωνίζονται! Για όλα όσα έχουν κατακτήσει με αίμα εδώ και ένα αιώνα και τώρα προσπαθούν να τους τα αφαιρέσουν. Για τον πλούτο αυτή της κοινωνίας, τον οποίο οι ίδιοι παράγουν και όμως τους τον κλέβουν καθημερινά. Για το μέλλον που τους ανήκει! Στο δρόμο, με τους αγώνες, σπάμε την τρομοκρατία!

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου