Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

εξω η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα!


(Από εφημερίδα Μακεδονία)

Επιστολή τεσσάρων αράδων

Στη 1:30 23/4 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλε προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της ΕΕ Όλι Ρεν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μία λιτή επιστολή τεσσάρων αράδων η οποία κατέληγε στη φράση "Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης".
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή αυτή έβαλε την υπογραφή της πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί, στην οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα γράψουν εκ των υστέρων τους όρους που ήδη έχουν προαποφασίσει να επιβάλουν στην Ελλάδα, προκειμένου να εγκρίνουν στο σύνολό τους τις προβλεπόμενες εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ποσού 40-45 δισ. ευρώ που είναι πλέον αναγκαίες για την κάλυψη του υπολοίπου των φετινών δανειακών αναγκών του ελληνικού κράτους.
Μόνο και μόνο για να τα βγάλει πέρα με τις φετινές υποχρεώσεις αποπληρωμής παλαιότερων δανείων, ύψους 40 δισ. ευρώ τουλάχιστον, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δεσμευτεί στους τρεις συντονιστές τού προγράμματος δανεισμού της ότι θα λάβει νέα -ακόμη πιο περιοριστικά για τους πολίτες- μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής τη διετία 2011-2012. Ταυτόχρονα θα υποχρεωθεί να προωθήσει άμεσα, εντός του 2010, πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αφορούν το ασφαλιστικό, την αγοράς εργασίας και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Ποια μέτρα έρχονται το 2011
Τα μέτρα τα οποία θα επιβάλει πλέον στην κυβέρνηση το 20μελές κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προβλέπουν για το 2011:
1) Νέο πάγωμα των βασικών μισθών και περαιτέρω περικοπές επιδομάτων για 700.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα (υπουργείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης).
2) Περαιτέρω μείωση των συνολικών αποδοχών των 200.000 εργαζομένων σε δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, όπου το κράτος κατέχει πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΟΣΕ κλπ.).
3) Περαιτέρω περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 30%.
4) Μείωση του προσωπικού στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων και μονίμων υπαλλήλων, οι θέσεις των οποίων θα καταργηθούν μετά από συγχωνεύσεις και καταργήσεις των υπηρεσιών και των φορέων που τους απασχολούν.
5) Μείωση των συντάξεων για τουλάχιστον 100.000 πολιτικούς υπαλλήλους και στρατιωτικούς με συνολικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές πάνω από ένα όριο.
6) Νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και ΙΧ αυτοκίνητα. Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβαρύνουν τη βενζίνη, το πετρέλαιο, τα αλκοολούχα ποτά, την μπίρα και τα τσιγάρα θα αυξηθούν ξανά το επόμενο έτος τουλάχιστον κατά 20%. Αυξήσεις-φωτιά θα επιβληθούν και στα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2011.
7) Νέες αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ.
8) Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον κατά 20%. Ο φόρος αυτός θα επιβαρύνει για πρώτη φορά την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος από τον προσεχή Μάιο.
9) Επιβολή νέων εκτάκτων εισφορών σε εισοδήματα και ακίνητα.
10) Υπέρμετρες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ώστε να φθάσουν στα επίπεδα των αγοραίων τιμών. Οι αυξήσεις αυτές θα εκτοξεύσουν στα ύψη τουλάχιστον 12 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν την απόκτηση και την κατοχή ακίνητης περιουσίας.
11) Περικοπές φοροαπαλλαγών στην ακίνητη περιουσία.
Επιπλέον, από το τρέχον έτος η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προωθήσει άμεσα τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
12) Αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη, το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση τροποποιείται επί το δυσμενέστερο για το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων, καθώς προβλέπει σημαντική επιμήκυνση του εργασιακού βίου, νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών που θα προκαλέσουν μειώσεις-σοκ έως και 30% ακόμη και σε συντάξεις που θα καταβάλλονται μετά από 35-37 έτη εργασίας, επαναφορά της εισφοράς ΛΑΦΚΑ, προς τα πάνω εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν μετά τη 1-1-1983 με τα αντίστοιχα όρια των ανδρών συναδέλφων τους, ενδεχομένως κι από το 2011, ανώτατο όριο 1.500 ευρώ για όλες τις συντάξεις και περιορισμούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
13) Περικοπή ή σταδιακή κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
14) Ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού καθεστώτος που διέπει τις εργασιακές σχέσεις με άμεση προώθηση επώδυνων μέτρων, όπως η αύξηση ή ακόμη και η απελευθέρωση του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις, η "χαλάρωση", η αναστολή ή ακόμη και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και η μείωση των αποζημιώσεων για τις απολύσεις.
15) Μειώσεις μισθών μέσω περικοπών ή ακόμη και καταργήσεων επιδομάτων εορτών και αδείας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.


Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=54385


Ο λαός μας μπροστά στην ιστορική ευθύνη
της μαζικής αντίστασης

Στις μέρες μας εξελίσσεται η μεγαλύτερης έκτασης ταξική αντιπαράθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση, με τη συνέργεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αηδιαστική εκστρατεία εξαπάτησης των ΜΜΕ, ολοκληρώνει το έγκλημα. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης –ως σύγχρονοι δωσίλογοι– παραδίδουν την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της χώρας δεμένους χειροπόδαρα στη διάθεση των πιο βάρβαρων και καταστροφικών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτών που αποτελούν εγγυητές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Αυτών που στο πέρασμά τους αφήνουν εικόνες κοινωνικής ερήμωσης και καταστροφής.
ΕΕ και ΔΝΤ –το ίδιο μισητοί– ανταγωνίζονται στη χώρα για το ποιος θα αποκομίσει περισσότερα οφέλη από την καταλήστευση των εργαζομένων και τη συντριβή των δικαιωμάτων τους.
Και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης βρίσκεται σε οργασμό παραγωγής έργου ενάντια στον εχθρό λαό. Δεκάδες νομοσχέδια συντρίβουν τα δικαιώματα που έχουν μείνει, επεκτείνοντας τη φτώχεια, διαλύοντας την ασφάλιση, ανατρέποντας εκ βάθρων τις εργασιακές σχέσεις. Τίποτα, όμως, δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού που ετοιμάζονται για νέα πακέτα μέτρων για τα επόμενα χρόνια. Και καλούν σε μέτρα «μείωσης του χρέους», λες και η εργατική τάξη χρωστάει σε αυτούς που την κλέβουν μια ζωή!
Το σύστημα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις και έχει δίκιο. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η καπιταλιστική κρίση θα εντείνεται έτσι ή αλλιώς. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η χώρα είναι πεδίο ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι η επίθεση στο λαό όχι μόνο δεν έχει τέλος, αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο.
Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η κοινωνία της κρίσης, της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν μεταρρυθμίζεται, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!
Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι ο εργαζόμενος λαός της χώρας είναι υποχρεωμένος να ανακαλύπτει ξανά, μέσα από τους αγώνες του, την ανάγκη πολιτικοποίησης και οργάνωσής του στα ανώτερα δυνατά επίπεδα.
Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και πιο φανερό ότι η λύση δεν θα έρθει μέσα από τη σύνταξη «εποικοδομητικών προτάσεων» προς το σύστημα, ούτε από το τι θα ψηφίζει κανείς στις διάφορες εκλογές, αλλά μέσα από τη διαμόρφωση μαζικών λαϊκών αγώνων και συγκροτήσεων ανεξάρτητων από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, μέσα από το δυνάμωμα της πλατιάς κοινής δράσης λαού και εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων και του «Προγράμματος Βαρβαρότητας».
Αυτά είναι τα ιστορικά καθήκοντα που θέτει η σημερινή πραγματικότητα σε κάθε εργαζόμενο και νέο που έρχεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική κόλαση.
ΟΛΟΙ στους αγώνες της επόμενης περιόδου!
μΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 22 ΑΠΡΙΛΗ!
Κάτω το «Πρόγραμμα βαρβαρότητας»!
Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση!
εξω η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα!
εξω η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή ενωση και το ΝΑΤΟ!


Τηλ.210-3303639
www.kkeml.gr
cpgml@otenet.gr

  ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου