Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

ΜΑΣ ΛΕΝΕ:

1) Η χώρα βουλιάζει στα χρέη και είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

2) Η σωτηρία μας θα είναι αν καταφέρουμε να δανειστούμε με χαμηλά επιτόκια.

3) Υπομονή! Τα σκληρά μέτρα («Πρόγραμμα Σταθερότητας») χρειάζονται για να σωθούμε (για να βγούμε από την κρίση). Μετά θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για το λαό!

4) Για το «μαύρο χάλι» μας φταίει το ότι τόσα χρόνια «καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε».

5) Οι Ευρωπαίοι (Ε.Ε) και οι Αμερικάνοι (ΔΝΤ) επιτέλους αποφάσισαν να μας «βοηθήσουν» και να μας «σώσουν» (βλ. «μηχανισμός στήριξης»).

6) Καλύτερα να δεχθούμε τη βοήθεια από την ΕΕ, παρά από το ΔΝΤ που θα απαιτήσει χειρότερα μέτρα.

7) Φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση επειδή δεν πάρθηκαν νωρίτερα τα αντίστοιχα μέτρα που παίρνονται σήμερα.

8) Εντάξει, χρειάζονται μέτρα αλλά για να «περιοριστούν οι σπατάλες», να περικοπούν τα «προνόμια μερικών κατηγοριών εργαζομένων» να «συμμαζευτούν τα ελλείματα» κλπ. Όχι για να τα πάρουμε από τους μισθωτούς και το λαό.

9) Επιτέλους, χρειάζεται να αλλάξει το ασφαλιστικό γιατί «τα ταμεία είναι άδεια» και δε θα μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις.



ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

1) Όλες οι χώρες χρωστάνε και μάλιστα πολλαπλάσια από αυτά που θεωρητικά μπορούν να ξοφλήσουν. Οι πιέσεις για «περιορισμό του χρέους» προς κάποια χώρα (πχ Ελλάδα) στόχο έχουν το μεγαλύτερο άρμεγμά της από τους ιμπεριαλιστές και δεν είναι τυχαίο που οι πιέσεις αυτές αφορούν πάντοτε μικρές, αδύναμες και εξαρτημένες χώρες. Ας απαιτήσουν όλοι αυτοί την εξόφληση του χρέους π.χ. των ΗΠΑ, να δούμε τι θα εισπράξουν!...

2) Αυτή είναι η μόνη λύση που μας προτείνουν τα ντόπια λαμόγια και οι κηφήνες του κεφαλαίου. Να βουτηχτεί ο λαός και η χώρα κι άλλο βαθιά στα χρέη και στην υποδούλωση στα ξένα αφεντικά (ΗΠΑ, ΕΕ). Φυσικά τα φράγκα αυτά θα τα τσεπώσουν οι αντίστοιχες θυγατρικές των ξένων πολυεθνικών, δηλαδή οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, σύμφωνα πάντα με το δόγμα «ανήκομεν εις τη Δύσιν». Ουσιαστικά λοιπόν, αυτή η «διέξοδος» απλά θα χειροτερεύσει τα προβλήματά μας.

3) Πριν 6 μήνες δε θα παίρνονταν μέτρα (ψέμματα!). Πριν 2 μήνες δε θα θίγονταν μισθοί και συντάξεις (φούμαρα!). Πριν 1 μήνα δε θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ (μπαρούφες!). Τώρα μας λένε ότι, μάλλον, θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα από Νοέμβριο. Ρε ποιον κοροϊδεύουν; Μπορούν αυτοί οι κλέφτες και ψευταράδες να μας πείσουν ότι «θα πιάσουν τόπο οι θυσίες μας»; Πότε δηλαδή έπιασαν τόπο τα τελευταία 35 χρόνια; Είναι βέβαιο ότι με βάση τα νέα μέτρα, ο λαός θα ζει ακόμα χειρότερα, ακόμα και αν ξεπεραστεί η κρίση. Δεν τους πιστεύουμε, αρνούμαστε τα νέα μέτρα!

4) Κοίτα ποιος μιλάει! Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που γίνανε τέτοιοι, από τη ληστεία, την εκμετάλλευση και το άρμεγμα όλου του κόσμου. Και από κοντά τα ντόπια τσιράκια τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να παπαγαλίζουν το ίδιο τροπάρι! Λες και ο λαός μας που έχει φτύσει αίμα τόσα χρόνια, έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης από την υπερκατανάλωση και τη σπατάλη!...

5) Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι το μόνο που κοιτάνε είναι το συμφέρον τους και όχι το πως «θα βάλουν τάξη» στην Ελλάδα και θα «νοικοκυρέψουν την οικονομία της». Στόχος τους να αρπάξουν περισσότερα κεφάλαια και πλούτο από το λαό και τη χώρα, προκειμένου να πάρουν το πάνω χέρι στο μεταξύ τους ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και τρώγονται για το ποιος θα «στηρίξει» τη χώρα (ΕΕ ή ΔΝΤ), δηλ ποιος θα βάλει το πόδι του ακόμα πιο γερά στον τόπο μας.

6) Όλη αυτή η συζήτηση είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαόυ και της νεολαίας. Και οι δυο ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί είναι ληστρικοί και καταπιεστικοί. Απλώς τον έναν τον ελέγχουν οι Ευρωπαίοι (ΕΕ) τον άλλον οι ΗΠΑ (ΔΝΤ). Και οι δυο προωθούν τα χειρότερα μέτρα για το λαό που μπορούν και τα καλύτερα για τους καπιταλιστές εντός και εκτός Ελλάδας. Έξω λοιπόν και οι δύο!

7) Δηλαδή τόσα χρόνια, τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονταν τι ήταν; Λες και δε μας είχαν πιει το αίμα μέχρι τώρα και ζούσαμε άνετα και «σπάταλα». Οι μισθοί πείνας, η ανεργία, το ξερίζωμα της αγροτιάς, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ήταν δείγματα ευημερίας και προόδου; Μας δουλεύουνε!

8) Δηλαδή ποιος είναι ο «σπάταλος» και ο «προνομιούχος»; Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που τόσα χρόνια ζούσαν με ψίχουλα; Γιατί εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα μέτρα έχουν στόχο τους εργαζόμενους και τη νεολαία και κανέναν άλλο. Από αυτούς πάνε να τα αρπάξουν (αν έχει μείνει τίποτα δηλαδή). Κατά τα άλλα το κεφάλαιο (οι πραγματικοί πλούσιοι και υπερκαταναλωτές) θα συνεχίσει να πλουτίζει και να ευημερεί.

9) Αλλάξτε αυτή την καραμέλα γιατί δε σας πιστεύει κανείς! Δεκαετίες τώρα «καταρρέουν τα ταμεία» και στο δια ταύτα τσακίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Δηλαδή αφού καταρρέουν τα ταμεία, η «λύση» που έχει βρει η κυβέρνηση είναι να πάψουν να υπάρχουν ταμεία και συντάξεις (τι άλλο μπορεί να σημαίνει το «σύνταξη στα 70» και βασική «σύνταξη πρόνοιας» 370 ευρώ); Άρα ο καθένας να ασφαλίζεται ατομικά, ιδιωτικά και πανάκριβα όταν έχει και όσο έχει αλλιώς θα πεθαίνει στην ψάθα. Δηλαδή κόλαση! Καμιά συζήτηση και διαπραγμάτευση! Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ! ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου