Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!








Καμία αυταπάτη, καμία ανοχή!



Αντίσταση Αγώνας και Πάλη Μαζική!








Συνάδελφοι,

Μέρα με τη μέρα, ο λάος και η χώρα μας αλυσοδένεται όλο και πιο γερά από τους ιμπεριαλιστές – δολοφόνους των ΗΠΑ και της ΕΕ. Στη δίνη μιας κρίσης που γεννά το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, οι μεγάλες δυνάμεις ανταγωνίζονται να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον κόσμο, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των λαών και καταληστεύοντας τον πλούτο των εξαρτημένων χωρών, όπως η Ελλάδα.


Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι κηφήνες του κεφαλαίου και γλοιώδεις, υποταγμένοι υπηρέτες των ξένων αφεντικών τους, βυθίζουν το λαό και τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με σκοπό να αρπάξουν και αυτοί ένα κομμάτι από τη ληστεία του πλούτου και του ιδρώτα της εργατικής τάξης, για να περισώσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ των μέτρων που παίρνονται τους τελευταίους μήνες. Οι πολιτικές δυνάμεις που εξουσιάζουν τη χώρα εδώ και δυο αιώνες, σήμερα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, έχουν παραδόσει το λαό μας στις ορέξεις και τις εντολές των ξένων τυράννων. Διαγωνίζονται στις υποκλίσεις και το γλείψιμο των ιμπεριαλιστών, ρίχνοντάς μας ψευτοδιλήμματα για το ποιος δυνάστης είναι προτιμότερος: ΔΝΤ ή Ε.Ε; Αμερικάνοι ή Ευρωπαίοι ή και οι δυο μαζί;

Οι μάσκες έπεσαν. Όλοι αυτοί είναι προδότες της χώρας και του λαού, υποτελείς των ιμπεριαλιστών και γι’ αυτό άκρως επικίνδυνοι για τη ζωή, το παρόν και το μέλλον μας.

Συνάδελφοι,

Το πηγάδι της υποδούλωσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ! Ποιος πιστεύει πλέον ότι ΔΝΤ και Πρόγραμμα Σταθερότητας «θα μας σώσουν» από τη χρεωκοπία; Για το λαό μας η χρεωκοπία και η φτώχεια είναι μόνιμη και αυξανόμενη εδώ και δεκαετίες, είτε με «ισχυρή Ελλάδα της ΟΝΕ» είτε με «δημόσιο χρέος και ελείμματα». Από το «υπάρχουν τα λεφτά» στο «πρόγραμμα σταθερότητας» και από το νέο ασφαλιστικό μέχρι τα νέα μέτρα για την παιδεία, στόχο έχουν να μας μετατρέψουν σε νέους σκλάβους του καπιταλισμού χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική και ελπίδα.

Ειδικά εμείς οι φοιτητές πρέπει να το χωνέψουμε: ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ. Η προοπτική να τη βολέψουμε σε αυτό το σύστημα έχει πλέον ξεθωριάσει για τα καλά. Όσο και να διαβάσουμε, όσα χαρτιά και να πάρουμε, όσο και να κοπιάσει ατομικά ο καθένας μας μπας και τη σκαπουλάρει, οι «θέσεις είναι ήδη πριβέ». Οι υπόλοιποι, δηλαδή όλοι εμείς, ΣΤΗ ΓΑΛΕΡΑ!

Μία μόνο λύση υπάρχει: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.Καμιά συναίνεση πλέον, καμιά ανοχή και αυταπάτη! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από το ατομικό κυνήγι «προσόντων», ούτε από τις κυβερνήσεις ούτε από κανένα κόμμα να αγωνιστεί για λογαριασμό μας. Η δύναμη βρίσκεται σε όλους εμάς, στους συλλόγους μας, τους αγώνες και την πάλη μας. Το κάναμε στο παρελθόν και είχαμε νίκες (Ασφαλιστικό Γιαννίτση, Άρθρο 16). Να το κάνουμε και σήμερα, και τώρα!


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ. ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ


ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου