Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

κρίση είναι...θα περάσει...Απο πάνω μας!

 αναδημοσιέυουμε...

Χμμμ,
Η κρίση εξαπλώνεται και η αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης βαθαίνει... Πλέον Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, μπαίνουν για τα καλά στο χορό της κρίσης δανεισμού και η αποσταθεροποίηση των αγορών έχει αρχίσει να παίρνει γιγαντιαίες διαστάσεις.
Τα ΜΜΕ μιλούν για κερδοσκόπους οι οποίοι επωφελούνται της κατάστασης αυτής. Είναι αστείο το ότι βαφτίζονται "κερδοσκόποι" τη στιγμή που το καπιταλιστικό σύστημα έχει ως μοναδική κινητήριο δύναμη την "κερδοσκοπία"! Πρόκειται, βεβαίως, για Αμερικάνικα και Ασιατικά κεφάλαια που επιτίθενται στις χωρες της νότιας ευρώπης.
Εχθές, Πέμπτη 7/5, η Γερμανία πιέστηκε από το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και αποφασίστηκε η δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης για το δανεισμό των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση με σκοπό να σταματήσει η διαρροή κεφαλαίων. Η δημιουργία του μηχανισμού αυτού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο παρακαλώ (!) για να προλάβει το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα 10/5! Διαφορετικά, η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου όπως διαμύνησε ο Ομπάμα με το χθεσινό τηλεφώνημά του στη Μέρκελ (φυσικά τώρα η στήριξη χορηγείται στην Ελλάδα χωρίς πολλά πολλά και εδώ που έφτασαν τα πράγματα κάποιοι χαρακτηρίζουν την είσοδο στο ΔΝΤ ως ένα βιαστικό λάθος...). Ιδού οι επόμενες κινήσεις της ΕΕ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=159886

Α, και κάτι για την ιστορία:
Την Τετάρτη 6 Μάη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, ο χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones της Νέας Υόρκης καταποντήστηκε!
Στα ΜΜΕ ακούστηκε ότι έγινε ένα λαθος στα νούμερα ενός αγοραστή (!) που προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση και πτώση του δείκτη! (lol)
Στην πραγματικότητα, τρόμος προκλήθηκε στις αγορές από την πρωτοφανή λαϊκή συμμετοχή στην απεργία, και όποιος ξέρει αγγλικά θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα έχουν ως εξής:
http://www.foxnews.com/world/2010/05/06/greek-bank-workers-strike-deaths-protests-deputies-vote-new-austerity-plan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου