Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ταξιτζήδες: αγώνας για την υπεράσπιση της δουλειάς τους


Στον δρόμο οι ταξιτζήδες από τη Δευτέρα 18/7. Αιτία ο αιφνιδιασμός(;) από την κυβέρνηση που ενώ μέχρι τώρα, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των συνδικαλιστών, καθησύχαζε τον κλάδο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα τουλάχιστον μέχρι το 2012, σε συνδυασμό με το ότι στα επικαιροποιημένα μνημόνια και στο νόμο περί ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων δεν περιλαμβάνονταν τα ταξί, δημιούργησε αυταπάτες (κρυφές ελπίδες) ότι θα μείνουν ανέγγιχτοι από την επίθεση!
Οπότε ήρθε ο Ραγκούσης μετά τον ανασχηματισμό και δήλωσε ότι ο νόμος ισχύει από τις 2 Ιούνη και για τα ταξί, όπως και για όλα τα κλειστά επαγγέλματα, ακυρώνοντας μάλιστα το προηγούμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του Ρέππα το οποίο ναι μεν κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση, αλλά υποτίθεται ότι προέβλεπε κάποιες δικλίδες ασφαλείας.

Ύστερα από αυτό η συνδικαλιστική ηγεσία έπαθε πανικό, προσπάθησε να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση, αλλά αδειάστηκε για τα καλά! Κάτω από την πίεση των ταξιτζήδων αναγκάστηκε να κηρύξει 48ωρη απεργία η οποία μετατράπηκε σε διαρκείας. Η συμμετοχή όχι μόνο στην απεργία, αλλά και στις συγκεντρώσεις είναι μαζική, θα λέγαμε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν κατεβαίνουν. 
Αυτό που ανησυχεί κυρίως τους ταξιτζήδες δεν είναι τόσο τα λεφτά που χάνουν με την εκμηδένιση της τιμής της άδειας, χωρίς βέβαια αυτό να υποτιμάει το γεγονός ότι πολλοί είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες για κάτι που πλέον δεν έχει αξία, όσο το επαγγελματικό τους μέλλον. Για πρώτη φορά αρχίζουν να βλέπουν μπροστά τους το λουκέτο και την ανεργία. Και αυτό γιατί μαζί με τη μεγάλη πτώση της δουλειάς, οπότε και του τζίρου που η πτώση του υπολογίζεται στο 50% μέχρι τώρα, καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα, τα χαράτσια της εφορίας, την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ για μείωση των ταξί στην Αθήνα στα μισά τουλάχιστον απ’ όσα είναι τώρα και τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες παροχής επιβατηγού έργου που ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται και θα δουλεύουν με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από αυτούς των μικροϊδιοκτητών.
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις συγκεντρώσεις η «Κίνηση Αντίστασης Ταξιτζήδων», μια κίνηση που φτιάχτηκε από συναγωνιστές (οδηγοί και ιδιοκτήτες) που συναντήθηκαν τον τελευταίο καιρό σε άλλου είδους κινήματα και θεώρησαν ότι δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι σε αυτό που συντελείται στον χώρο δουλειάς τους. 
  
απο ΑΝΤΙΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
http://antigeitonies.blogspot.com/2011/08/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου