Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στην Α. Διαματοπούλου η πρόταση το ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr 

Έχουμε και από πλευράς του ΟΟΣΑ μία πλήρη ακτινογραφία και για τις τρεις βαθμίδες Εκπαίδευσης και ένα σύνολο εξαιρετικά σημαντικών συστάσεων και προτάσεων, τις οποίες πήραμε και παίρνουμε υπ’ όψιν σε όλη την προσπάθεια των αλλαγών στην Παιδεία, δήλωσε η υπ. Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετάτ η σημερινή συνάντηση  με τον Γενικό  Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.
Στη συνάντηση παραδόθηκε στην Υπουργό η μελέτη που διεξήγαγε ο ΟΟΣΑ «Καλύτερες Επιδόσεις και Επιτυχείς Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, Προτάσεις για την Εκπαιδευτική Πολιτική στην Ελλάδα», για την αναβάθμιση της  ποιότητας και την καλύτερη αποδοτικότητα της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Oπως είπε ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ :
1.Η μελέτη έχει επικεντρωθεί σε δύο σημεία: την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε την Εκπαίδευση. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Εκπαίδευση.
2.Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, χρειάζεται αποκέντρωση γιατί το σύστημα είναι κεντρικό και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση.
3.Στην Ανώτατη υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εγγραφές και τις αποφοιτήσεις,  τη σύνδεση των σπουδών  με την αγορά εργασίας.

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας
Είναι μεγάλη μας χαρά που είναι σήμερα εδώ ο κύριος Gurria γιατί ο ΟΟΣΑ είναι ο διεθνής Οργανισμός, με τη μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση εκπαιδευτικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο. Συνεργαστήκαμε στενά για πολλούς μήνες. Έχουμε και από πλευράς του ΟΟΣΑ μία πλήρη ακτινογραφία και για τις τρεις βαθμίδες Εκπαίδευσης και ένα σύνολο εξαιρετικά σημαντικών συστάσεων και προτάσεων, τις οποίες πήραμε και παίρνουμε υπ’ όψιν σε όλη την προσπάθεια των αλλαγών στην Παιδεία. Αφορούν στη λειτουργία της σχολικής μονάδας, στην αποκέντρωση και την αξιολόγησή της και στο νέο μοντέλο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων, το οποίο προωθούμε. Η συνεργασία θα συνεχιστεί,  γιατί χρειαζόμαστε τους καλύτερους από όλο τον κόσμο, όπως και τα καλύτερα παραδείγματα από όλο τον κόσμο.
Δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΟΟΣΑ
Είμαστε ευτυχείς που είμαστε εδώ με την κυρία Διαμαντοπούλου, για να παραδώσουμε τη μελέτη για την εκπαιδευτική πολιτική στην Ελλάδα.
Δουλέψαμε παραγωγικά με την Υπουργό και είμαστε ευτυχείς που αυτή τη στιγμή παραδίδουμε τα αποτελέσματα. Η μελέτη έχει επικεντρωθεί σε δύο σημεία: την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε την Εκπαίδευση. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Εκπαίδευση.
Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, χρειάζεται αποκέντρωση γιατί το σύστημα είναι κεντρικό και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Στην Ανώτατη υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εγγραφές και τις αποφοιτήσεις,  τη σύνδεση των σπουδών  με την αγορά εργασίας. Υποστηρίζοντας την Παιδεία υποστηρίζεται το μέλλον της Ελλάδας και παράλληλα υποστηρίζουμε τη μελλοντική της ανάπτυξη.
Η μεγάλη πρόκληση είναι να πιάνουν τόπο οι υπάρχοντες πόροι. Στο μέλλον, αν μπορούν να αυξηθούν, ακόμη καλύτερα.  Οι τομείς στους οποίους εδράζεται η μελλοντική ανάπτυξη –όπως η Παιδεία- είναι τομείς προτεραιότητας. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι και αυτή προφανώς προτεραιότητα.
Το πρόβλημα δεν είναι να μειώσουμε το χρέος ή να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό. Αυτά είναι εργαλεία. Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου