Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Νίκη στην Ιντιφάντα!Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στο δρόμο! Όλοι στην Απεργία!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2  10.30πμ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο (μετά την ψήφιση του μνημονίου 3) όπου η κλιμάκωση της επίθεσης του συστήματος έρχεται να διαλύσει ακόμα και τα στοιχειώδη θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού. Νέα μέτρα που φέρνουν ακόμη μεγαλύτερο τσάκισμα στους μισθούς και στις συντάξεις, νέες απολύσεις κτλ έρχονται να σπρώξουν το λαό και τη νεολαία ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.  Σόλο αυτό δε θα μπορούσε να μείνει απέξω και η εκπαίδευση. Ύστερα απτις πολλαπλές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής στο Άσυλο (ΑΣΟΕΕ,ΑΠΘ κτλ), τώρα έρχονται να προωθήσουν το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».  Ένα σχέδιο το οποίο έρχεται να βάλει λουκέτο σε πολλές σχολές της χώρας κάνοντας αδύνατο για πολλούς φοιτητές να σπουδάσουν.  Κλεισίματα-συγχωνεύσεις, μειώσεις σε φοιτητικές παροχές (εστίες, σίτιση κτλ) έρχονται να συμπληρώσουν το πλάνο.

Πλάι σε όλη αυτή την επίθεση του συστήματος συνοδεύεται και η ανάλογη πολιτική συμπεριφορά τρομοκράτησης. Έτσι και η κυβέρνηση Σαμαρά και όλος ο εσμός του συστήματος επιτίθεται απέναντι στον λαό, στις ελευθερίες, τις οργανώσεις του, στο δικαίωμά του να αντιστέκεται και να παλεύει για την υπεράσπιση της ζωής του. ΜΑΤ και ασφαλίτες, μηχανοκίνητες δυνάμεις και χημικά, δικαστικές αποφάσεις απαγορεύσεων και επιστρατεύσεων στους απεργούς των ΜΜΜ-ναυτεργάτες , στοχοποιημένες προσαγωγές και συλλήψεις αποτελούν την «ημερήσια διάταξη» μιας αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει τέλος. Ενώ, ταυτόχρονα, το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ συνεχίζει την εγκληματική του δράση στο «περιθώριο» της κυβερνητικής επίθεσης αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί σήμερα συμπληρωματική δύναμη του συστήματος.

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις είναι ξεκάθαρο πως απέναντι σε όλο αυτό, η λύση για το λαό και τη νεολαία βρίσκεται στους οργανωμένους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης. Για το σπάσιμο των ιμπεριαλιστικών δεσμών και την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Βρίσκεται στους αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων, για το σταμάτημα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», και την ανατροπή του νόμου πλαίσιο. Βρίσκεται στην πάλη του για Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Εθνική Ανεξαρτησία.

Η απεργία να αποτελέσει έναυσμα για νέους μαζικούς, οργανωμένους κι ανυποχώρητους αγώνες του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή των μέτρων.

Όλοι στο δρόμο! Όλοι στην Απεργία!


·         Κάτω μνημόνια και μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
·         Να σταματήσουμε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
·         Κάτω το πανεπιστήμιο του μνημονίου και οι ταξικοί φραγμοί
·         Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
·         Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή
·         Έξω οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ  και οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου